zaterdag 26 juli 2008

Het laatste woord

Op het einde is alles liefde........Waarom is dat eigenlijk??

Claudia de Breij, zingt hier in haar show 'Hallo lieve mensen' hier een heel mooi liedje over.




Wat zou jij zeggen, als je weet dat je iemand voor het laatst spreekt??

5 opmerkingen:

rob zei

Lijkt me heel vreemd en heel moeilijk om te weten/beseffen, dat je (zonder dat je het weet of vermoedt) met het laatst met iemand hebt gesproken, die je dierbaar is.

Ik weet ff niet wat ik hier verder over moet zeggen. Kippenvel!

Gr. Rob

anne-marie zei

Als je het weet,moeilijk hoor,heb het twee maal mee gemaakt, een keer met mijn vriendin die in breda woonde, toen ik weg ging, durfde ik niet om te kijken terwijl ik wist dat ze achter het raam stond. Wilde mijn tranen niet laen zien.Heb het daar nog moeilijk mee. Met mijn vader, toen we geroepen werden ,dacht ik laat hem nog leven als ik kom, wil hem nog een keer zeggen dat ik van hem hou.
Hij leefde nog, maar kreeg het niet over mijn lippen, maar was voor mijn gevoel niet nodig, we wisten het immers ook zonder woorden van elkaar.
Zo denk ik dat elk afscheid anders is.Maar denk dat het ,voor al belangrijk is dat je laat weten dat de persoon je dierbaar is
En dat hij of zij de rust verdient heeft. Dat heb ik bij mijn moeder gedaan, dat voelde voor beide goed
Voor de rest vind ik het belangrijk om elk afscheid in harmonie te laten verlopen, je weet nooit of er een weer zien komt
groetjes anne marie

Jools zei

Tranen in mijn ogen bij de herinnering aan juni 2007, aan de liefste mama van de wereld. Ik heb gezegd dat ze beste mama ooit was en dat ze mocht gaan, ze had lang genoeg gevochten.
En hoe zwaar afscheid nemen ook is, ik ben blij dàt ik afscheid heb kunnen nemen. Je kunt ook ineens uit het leven gerukt worden zonder dat je deze dingen hebt kunnen zeggen.

Anoniem zei

Dat is makelijk,

Tot ziens, (dat zeg ik altijd.)

Ik heb het een keer meegemaakt op de avond voor min overbuurman eutenasie zou krijgen. Ook toen zei ik tot ziens, zijn reactie... Dat zal nog wel even duren.

Die man bleef tot het eind scherp.

Maar ik weet wel dat ik het belangrijk vind om mijn dierbare nog even te knuffelen voor ik wegga. Mijn moeder, oma en zus knuffelik altijd. Gewoon om ze nog even vast te houden.

Liefs, en een knuffeltje van Maarten.

Anoniem zei

Ik heb jou niks meer kunnen zeggen lieve lies,
en dat doet behoorlijk pijn!
ik vind het ontzettend erg, dat ik niet meer langs heb kunnen komen...
2 uurtjes na het smsje zou ik samen met lindsay naar je toekomen... het was te laat..
maar wat ik ga zeggen als ik je weer zie.
dat ik ontzettend veel van jou hou!
dag lief liesje..