zaterdag 31 mei 2008

Bipep

Er is mij de afgelopen dagen door een paar mensen gevraagd hoe dat masker waar ik snachts mee slaap nou uitziet. Dus hier komt dan even een plaatje....
Dit is dus het masker dat ik opheb. En dat zit met een lelijke dikke slang aan een groot brommemd apparaat! Sexy he!!!! NOT!

vrijdag 30 mei 2008

18 dagen thuis geweest.......

Ja het is weer zover hoor. Ik heb in totaal 18 dagen van mijn huisje kunnen genieten, want ik lig sinds Woensdag WEER in het ziekenhuis. Afgelopen weekend ging het al niet goed. Ik ging Zondagavond bij me moeder thuis eten en ik wilde daar ook even in bad. Maar ik moest de trap op……Nou, ben blij dat ik thuis geen trappen meer heb. Maargoed, het weekend ging al niet goed. En Maandagochtend belde de maatschappelijk-werkster van Utrecht. Die belt gewoon soms om te vragen hoe het gaat. Dus ik had haar verteld dat het niet echt lekker ging. Benauwd, de ene na de andere hoestbui, suikers ontregeld en ik had het idee dat ik aan het afvallen was. Ik heb uiteindelijk Maastricht gebelt om te vragen wat k moest doen. Maar ja, omdat ik net een kuur gehad had natuurlijk wilde mijn dokter nog even tot Woensdag wachten. Dan moest ik toch op controle. Dus dat heb ik gedaan. Maar Woensdag ging het al helemaal niet meer. En dat hadden ze hier snel in de gaten. Mijn arts heeft daarom ook meteen de afdeling gebeld, en kon meteen naar boven komen. Daar gaan we weer…….een kuur. Ik heb ook even op de weegschaal gestaan. Ben in 2 weken tijd 4 kg afgevallen. Echt veel te veel dus! En afvallen is toch wel een slecht teken. Ik blijf nu minstens 2 weken hier voor die antibioticakuur. En vandaag of morgen gaan Utrecht en Maastricht eens overleggen wat we hiermee moeten doen. Want zo kan het ook niet. Lig nu ook al de halve dag aan die kapbeademing, dus dat wordt ook steeds meer. Dus maar even afwachten wat we gaan doen. Ik baal echt ontzettend! Net me eigen huisje en nu dit. En neeeeeee!!!! Dit komt niet omdat ik nu ineens alleen woon en teveel moet doen. Want ik doe helemaal niks. Alles wordt voor me gedaan. Dus! Dat moest ik even gezegd hebben, want dat krijg ik nu steeds als reactie. Maar daar ligt het dus niet aan. Die long is gewoon op!...........

donderdag 15 mei 2008

Gefoeteld!

Ja! Ik heb een beetje gefoeteld.

Ik heb nu net mijn site bijgewerkt. Ik had de laatste 6 verhaaltjes net online gezet. Had thuis wel de laptop, maar heb nog geen internet. Dus had alles in word gemaakt. En nu ben ik even bij mijn moeder thuis, dat klinkt gek. Maar hier heb ik dus alles even online gezet. Foto's van me huisje heb ik nog niet. Schaam schaam!

Maar die heb ik nog niet gemaakt, gewoon geen tijd voor gehad. Erg he.

Ik heb de komende tijd nog geen internet. Kan dat morgen pas aanvragen. En dan duurt het nog een tijdje voor ik dat heb. Dus het blijft voorlopig weer even hierbij. Als ik weer eens bij me moeder ben, dan maak ik weer een update. Dus geen paniek meer. Kreeg nogal wat mailtjes waar ik zolang was. Niks op me blog, geen hyveskrabbels, niet op msn. Ben ik dan zo erg internet verslaafd dat jullie het merken???

Nou tot de volgende keer maar weeeeeer!

woensdag 14 mei 2008

Op pad met de Queen!

Dit verhaaltje schrijf ik nog!

dinsdag 13 mei 2008

Barbeque

Vanavond heb ik lekker bbq gegeten. Bij de buren. Die vroegen of ik gezellig mee kwam eten. Nou daar zeg ik geen nee tegen. Heb namelijk nog geen gasfornuis:P haha! En het was heerlijk weer dus.

Kon om 6uur mooi aanschuiven. O ja, heb een mooie oplossing. Ik had even geen vol zuurstoftankje meer thuis. (het vat om die te vullen staat bij me moeder thuis nog) Dus heb ik mijn lange slang die ik door mijn huis heb liggen, maar even over de schutting gegooid. Handig!!!

Maar was een gezellig avond. Het buurjongetje van 5 is nogal gek op me. Hij is verliefd op me zegt die. Schattig he. En hij wilde even zijn stoere mannelijkheid aan mij showen en vertelde mij dus heel trots dat die al zelf op de wc kan poepen. Kijk, daar hou ik van, zelfstandige mannen!

maandag 12 mei 2008

Hele drukke dag!!!

Vandaag dus een drukke maar wel hele leuk dag gehad.

Vanmorgen om 9uur stonden Homme, Sander en Inge al voor de deur. Die kwamen nog even een paar dingetjes maken. Paneelgrodijnen in de woonkamer ophangen, wat best veel en rottig werk was. Arme Homme:( haha. En nog een rolgordijn en luxefles in de slaap en badkamer. Verder nog een tv kabel naar de wv in de slaapkamer gedaan. Die in de woonkamer moet nog.

Nu moet alleen nog de keuken afgemaakt en dan is alles klaar. Daar moet wel nog veel gedaan. Maar ja, dat heeft niet zo'n haast.

Om 2 uur stonden Irene Sjoerd en Rover natuurlijk voor de deur. Die kwamen mijn crib bewonderen. En hij is goedgekeurd haha. Zeer belangrijk. Maar hebben gezellig bijgekletst, terwijl mijn klusteam nog even doorwerkte en opruimde.

En om 6uur hebben Irene en Sjoerd me naar Sander gebracht. Die had voor de hele familie gekookt! En was lekker hoor! Onze keukenprins haha. Hebben lekker met ze alle een gezellige avond gehad.

En nu! Ben ik moe!!!! En dik. Nou ja, een dikke buik, teveel gegeten.

zondag 11 mei 2008

Nobody puts baby in the corner!!!

Voor de echte kenners van Dirty Dancing komt deze titel hierboven je bekend voor. Een heel bekend zinnetje uit de film Dirty Dancing.

Vandaag ben ik met Inge naar Utrecht geweest. Naar..........Dirty Dancing dus. Inge en ik zwijmelen regelmatig helemaal weg bij deze film met een bak (chunky munky) ijs op schoot. Heerlijk. En kunnen dan ook de hele film letterlijk mee praten en zingen.

Maar vandaag dus naar de musical. En hij was leuk!!! Al vonden we het wel heeeeel erg precies nagepraat zeg maar. Ja is beetje moeilijk uitleggen, maar net of ze gewoon de ondetiteling van de film voorlazen.

Alleen!!! Het zinnetje 'nobody puts baby in the corner' hadden ze in het engels erin gelaten. Zo leuk!! Hadden ze heel apart erin gedaan! Tot grote vreugde van alle gillende vrouwen hahaha. Waaronder Inge en ik natuurlijk.

Nog even een spannend verhaal voor jullie. Ik heb vandaag gevoeld hoe het is als ik opgeroepen wordt voor longen........

Ik probeer het zo kort mogelijk uit te legge:P

Inge en ik gingen in de zaal zitten vlak voor het begon. En we denken nog, ow even de telefoons op stil zetten. Ik kan m natuurlijk niet uitdoen ivm Utrecht die kan bellen. Maar ik had ineens geen bereik in de zaal. En Inge ook niet. En de mensen achter ons ook niet!!! Dus het lag niet aan mijn telefoon maar aan die zaal. Die deden het daar gewoon niet. Dus Inge snel naar zo mevrouw die daar werkt. Om even het nummer van het theater te vragen. Dan konden we dan aan me moeder doorgeven, en dan kon zij naar het theater bellen als Utrecht naar me moeder thuis zou bellen. Lekker ingewikkeld, maar wel de enige oplossing. Die mevrouw was meteen heel behulpzaam. Vroeg nog aan Inge, welke rij we zaten, zodat als me moeder zou bellen, ze ons meteen uit de zaal kon komen halen. Inge nog verteld dat we op rij 32 zaten. Nou de musical begon inmiddels. En na ongeveer een half uurtje, gaat achter ons de zaaldeur voorzichtig open en komt die mevrouw met een zaklampje naar binnen lopen. En Inge en ik horen haar dit fluisteren 'Rij 32, rij 32, rij 32....zo zachtjes zoekend. Nou echt. Inge en ik verstijfde helemaal. Mijn hart stopte zowat en ik ging al bijna janken en opstaan om mee ta gaan. Zegt die mevrouw op dat moment tegen 2 mensen die achter haal liepen. (die hadden wij niet gezien) Hier zijn uw plaatsen. Waren dus 2 mensen te laat en die dus ook toevallig op rij 32 zaten!!!!!!!!

Dat is toch bizar! hahahahahha. Na een tijdje konden we er wel om lachen. Maar de tranen zaten heel even heel erg hoog! Weer bijna.........Daar heb ik niks aan! hahahaha

Maar verder hebben Inge en ik een hele leuke dag gehad. Na de musical nog heerlijk ergens gegeten. Lekker scampi's gehad. Dus ik heb een prima dagje gehad.










Inge, je bent lief lief lief!!!
Kus

zaterdag 10 mei 2008

Naar huis! MIJN HUIS!!!

Vandaag was het zover! Eigenlijk mocht ik komende Maandag pas uit het ziekenhuis, dan was de kuur pas klaar. Maar omdat mijn huisje af was en ik Zondag naar Dirty Dancing ga, mocht ik naar huis. Naar mijn eigen huis! Ik ben vandaag verhuisd!!!!!

Inge kwam mij al om half 10 smorgens halen. Dus vroeg op. Maar dat had ik er wel voor over. haha. Spullen inpakken, snel snel naar huis. Me moeder was al bij mij thuis toen ik daar kwam. leuk leuk! En ooooooooh! Wat is het moooooooooooooi! Heerlijk!!!!! Helemaal hoe ik het in gedachte had. Ik maak zo snel mogelijk foto's. Nog geen tijd voor gehad.

De keuken moet alleen nog gedaan worden. Moet nog een vloer en een kastje in gemaakt. En dan is het hele huis klaar! Super he! Oh ben helemaal blij! Nog blijer dan ik hier kan typen. Elke keer als ik iemand aan de telefoon heb, moet ik even met een te blij stemmetje zeggen....Ik heb een eigen huisje hihi.

vrijdag 9 mei 2008

Kusje!

Even een kus voor iedereen die zo hard in mijn huisje hebben gewerkt! Komt die!!!






Dankjewel allemaal!!!

donderdag 8 mei 2008

Onverwacht (erg leuk) bezoek!

Zit ik hier, in t donker, beetje te msnen en tv te kijken. Staat er iemand in me deuropening. Hanneke!!! (voor de mensen die Hanneke niet kennen, zij ging altijd mee op fok-kamp als fysio) Hadden elkaar al een tijdje niet gezien, dus was echt ontzettend leuk. Ze had me moeder gebeld om te vragen waar ik lag enzo, dus me moeder wist gewoon dat ze kwam. hihi.

Hebben gezellig bijgekletst! Echt heel leuk.

Oja, zal nog even iets grappigs vertellen. Hanneke heeft me even nou, voor t blok gezet. Maar was me eigen schuld.

Het was al laat en ineens liepen er 2 mannen langs met t rontgenapparaat. Moest dus van een opatje of omatje hier op de afdeling een longfoto gemaakt. Maar 1 van die 2 zag er nogal leuk uit. Dus ik zeg tegen Hanneke; 'Die mag van mij ook wel een foto komen maken'. Dus daar waren we om aan t lachen. Komen die 2 terug lopen, roept Hanneke; 'Hier ook een foto graag, ze heeft dr t-shirt al bijna uit'. AAAAAAAAH! We lachte ons helemaal dood!!!! Gelukkig kom ik hier nooit, en zie ik ze nooit meer. NOT! Hebben er echt heel erg om gelachen:P

Dankjewel Hanneke voor t langskomen! Echt super leuk!

VERHUIZEN!!!

Jaja! Het is zover! Ik ga verhuizen!!!!

Ik ben nu nog in het zkh, maar mag Zaterdag naar huis toe! En echt iedereen thuis heeft zo hard gewerkt! Alles is klaar. Zelfs mijn spullen van thuis<- dat is nu niet meer thuis, maar bij mijn mama thuis hihi. Maar die spullen zijn allemaal ook al verhuisd. Dus ik kom Zaterdag thuis, in mijn EIGEN huisje!

Vind het nu wel spannend, maar heb er ontzettend veel zin in. Heb nog geen idee hoe het uitziet. Heb alleen deze week hele even snel mogen gaan kijken naar het laminaat dat gelegd was. Dus spannend!

Ik heb meteen een ontzettend druk weekend, dus ik denk dat ik Maandag weer schrijf en dus ook foto's heb!

dinsdag 6 mei 2008

Kies maar...


Wat zou jij kiezen??

Ik heb vandaag gekozen voor 3 hapjes macaroni met doperwten. En nam als 'toetje' nog een halve liter sondevoeding. Eet smakelijk!

Lekker hoor die sondevoeding

Wat hoor ik nou toch steeds druppen? Loopt de wc door? Nee. Is het dan de douche die drupt? Nee ook niet. Hmm. En ineens zag ik het..........




Heb ik net zo zitten opscheppen over mijn pakje voeding in de middag! Nou, die van de komende nacht ligt nu op de grond. Krijg zo een nieuwe.

zondag 4 mei 2008

HEERLIJK!

Ik werd net wakker. Had voor de verrassing weer een hypo! Maar goed, na die hypo even wakker worden en toen sprayen. En!!! De gordijnen open, normaa gaan die aan t eind van de middag pas open haha. Maar ik dacht, het is lekker weer! Dus hup! Wakker worden!

Mijn dokter kwam nog even langs en ik moest van hem vandaag echt even naar buiten. Zo'n lekker weer.

Ik ben dol op lekker weer. Krijg overal zin in! In mijn huisje, het schiet namelijk erg op nu. In mijn eigen tuin lekker zonne. bijna naar dirty dancing en cf-beachdance.

En!!!! Mijn ontzettend leuke jurkje aan kunnen die ik in December al gekocht heb.

zaterdag 3 mei 2008

Bibber de Bibber

Nee, ik ben niet ergens bang voor en heb het ook niet koud. Ik word elke ochtend wanner met een HYPO!!! En dan is mijn suiker dus tussen de 1 en de 3! En de mensen die ook diabetes hebben, weten dat dat echt niet leuk is!

Dus mijn ochtendritueel ziet er nu zo uit. Ogen open, hmm, ik heb hartkloppingen.....En ik heb het snikheet, hey en ik tril ook. Zal k een hypo hebben? Zitten, kap af, even suiker prikken. HYPO!! Op de bel drukken. Komt er iemand van de verpleging. Ja ik heb een hypo. Hoeveel is die? Uh ja, 1,3! Dat was die vanmorgen dus. Ow!. Beginnen er 2 verpleegkundige te rennen en zoeken naar ranja. En dan drink ik even op de vroege morgen 2 glazen PURE siroop. Goedemorgen!!!!!

Ik probeer nu elke dag om samen met de diabetesverpleegkundige een goede stand te vinden voor mij insulinepomp. Om die hypo's dus te voorkomen. Maar dat is best moeilijk. Want ik moet natuurlijk niet te veel (zoals nu) insuline krijgen, maar ook zeker niet te weinig. Moeilijk Moeilijk.
Dus ik bibber nog even door. Hypo is bijna over denk ik. Ben weer een beetje bijgekomen.

Straks maar weer bellen met de diabetesverpleegkundige en weer de pomp bijstellen.

Met mijn cf, haha ja dat hadden we ook nog:P Gaat het wel. Alles is gewoon heel zwaar wat ik doe. Maar ja dat wisten we al he. Gewoon rustig aan doen en dan zien we wel denk ik.

Oja! Nog 1 ding. Ik ben zo blij. Ik moet om de 2-3 dagen een tobra spiegel prikken. Maar dat lukt niet. Ben zo moeilijk te prikken. Maar bij kindjes prikken ze dat uit een vinger. En!!! Van mijn lieve lieve dokter mag ik dat nu ook mijn vinger laten doen! EINDELIJK! Geen dikke blauwe handen meer!

Zo, nu ga ik nog eventjes liggen denk ik. Tis nog veeeeeeel te vroeg om zo wakker te zijn vind ik.