vrijdag 15 augustus 2008

Hoie!“Het leven is één groot feest,
je moet alleen zelf de slingers ophangen”


Dankbaar en verdrietig moeten wij
veel te vroeg afscheid nemen van

Lisa Kattenberg
onze lieve meid

12 augustus 1988 – 13 augustus 2008

We zijn verschrikkelijk trots op je
en we weten dat je nu bij papa bent


Truus Kattenberg – Emmelkamp
Jan Kattenberg (in liefdevolle herinnering)

Inge, Niels en Sara
Sander
Steven en Janou
Purcy


St. Teunisstraat 10, 6432 DJ Hoensbroek

Lisa is thuis. Om afscheid te nemen bent u welkom op vrijdag 15 augustus van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.

De uitvaartdienst, geleid door ds. H.-D. Krug, zal plaatsvinden op dinsdag 19 augustus om 13.30 uur in de Pelgrimskerk aan de Horizonstraat 73, te Treebeek-Brunssum.
Voor aanvang van de dienst is hier tevens gelegenheid tot schriftelijk condoleren.
Aansluitend zal om 15.30 uur de crematie plaatsvinden in het crematorium Heerlen, Imstenraderweg 10.

In plaats van bloemen wil Lisa graag een gift voor de Stichting Fok Fibrosekinderen. Hiertoe is gelegenheid na de uitvaartdienst.

37 opmerkingen:

Anoniem zei

God looked around his garden and saw an empty space.
Then he looked down to earth and saw his lovely face.
He put his arms around him and lifted him to the rest.
God's garden must be beautiful, cause he only takes the best!

Anoniem zei

Vaak zag ik je de laatste tijd niet.
Maar onze vriendschap bleek toch sterker dan wat dan ook!
Een leven zonder je kan ik me nu nog neit beseffen,
maar ik weet zeker dat je daar (bij je vader) je rust zult vinden en een oogje in het zeil zult houden.
Ik weet dat ik dat zeker nodig heb en dat weet jij ook.
Lisa je zit daar waar je hoort in mijn hart en ooit zal ik je komen opzoeken!
Rust zacht lieve Lieserd ik hou van je.

Dikke Kus Roeltje

Anoniem zei

steeds weer springen de tranen in mn ogen als ik aan je denk. ik vind het zo erg. meestal weet ik wel wat te zeggen als iemand overlijd, maar nu..sta steeds maar met mn mond vol tanden, voel me rot en verdrietig.
het is stil in mij...
Esmé

rob zei

Lieve Lisa,

De zon schijnt en in mijn hart regent het.

Nooit geen emails uitwisselen of chatten met elkaar.

Het is nog allemaal zo onwerkelijk
alsof ik in een roes zit.

Gisteren weer met het dameselftal van FC Twente op pad gegaan voor een oefenwedstrijd en dan zie je meiden die van jouw leeftijd zijn.
Best wel confronterend.

Ik hoop dat je nu de rust gevonden hebt en met je vader herenigd wordt.

"Nights in white satin never reaching the end"

Toedels,

Rob

Anoniem zei

lieve lieve Lisa,

Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik wil nog zoveel tegen je zeggen maar nu op dit moment weet ik het gewoon niet. Zoveel dingen die ik ga missen. Geen msn gesprekken meer, geen lieve krabbels. je leuke aanstekelijke lach en je geweldige accent!

maar ik weet zeker dat wij elkaar ooit weer tegen zullen komen.
Jij bent zo bijzonder en ik heb zoveel van jou geleerd.
Ik zal je nooit vergeten meis, je hebt een speciaal plekje in mijn hart waar jij nooit uit zult gaan.

Ik hou van je lieve lieserd.
Ik weet dat je samen met je papa bent. rust zacht

Kus Remke
toedels.

Barbara Pella zei

Lieve Lisa,

Na veel te lange tijd wil ik net weer eens "bijlezen" hoe het met jou gaat. Geschrokken lees ik dat je ineens ergens bent waar wij jou niet meer kunnen meemaken.

Lisa, ik blijf aan je denken. Zo veel moeilijke momenten meegemaakt en toch zo stoer en eigenwijs – je was en blijft een geweldige meid.

Liefs, Barbara

Anoniem zei

Omdat ik je mis...
Dag lieve meid, rust zacht & veel plezier met papa.

Ik hou van je...
Dikke kus

olaf zei

ja daar zit ik dan vader van 3 gezonde kinderen met al dagen tranen in mijn ogen als ik aan Lisa denk, een zoals ik haar ken altijd vrolijk en optimistisch.Ik wist van mijn dochter Cara dat het niet zo goed ging en toen ze een paar maanden geleden bij mij tegenover kwam wonen heb ik nog even een praatje gemaakt en wat flauwekul ze was altijd wel in voor een geintje en had mijn soort humor.Toen ik van Karin het smsje kreeg was ik volkomen teneergeslagen en kon mijn werk niet meer doen het was meteen over.Truus en kinderen iedereen die Lisa kende en haar een warm hart toedroeg sterkte en wat er ook gebeurd wij zijn er dinsdag om haar de laatste eer te bewijzen.Olaf Rosamunde, Cara Pascal en Tom

Anoniem zei

NOOIT heb ik met iemand zoveel lol voor de webcam gehad als met lisa!!
Liefs esmé

Anoniem zei

Lieve Lisa,
Hoe verschrikkelijk hard kan het leven zijn; jouw heengaan maakt dat weer eens goed duidelijk. Kapot zijn we ervan. Wat hadden we je die nieuwe long zo gegund en we gingen er van uit dat je die ook echt zou krijgen. Dit is dus een bom die inslaat. Lisa, altijd positief,enthousiast,goedlachs en vol levenslust. Lisa, met die sprankelende ogen en lieve lach, zo zullen we jou blijven herinneren. Lisa, als wij vroegen, "Hoe gaat het", zei jij steeds opgewekt oo goed". Lisa, je zal in onze harten steeds een speciaal plekje blijven behouden.
Je was een kanjer. Straks komen we afscheid nemen in de kerk en dan ben je weer bij je geliefde papa Jan.
Lisa, rust zacht.
Carla, Jan, Fanny, Stan, Nikkie en oma Czarny.

Twan zei

Hey Lisa,

Je vertelde me ooit dat je graag je eigen uitvaart zelf kon meemaken. Gewoon om te kijken of het echt wel jou "ding" is geworden. Of de mensen het allemaal zoals jij wilde in elkaar hebben gezet.

Vandaag heb ik jou uitvaart meegemaakt en ik kan je vertellen dat het leek alsof je er echt zelf bij was. Om te zorgen dat alles perfect naar jou wensen verloopt.

Het was echt een Lisa iets.
Dit maakte het een heel bijzondere dag. Ééntje die het voor mij weer iets dragelijker maakt om zo'n lieve meid te moeten missen.

kus

wilma zei

Lieve familie van Lisa,
Vandaag tijdens de uitvaartdienst, crematie en koffietafel is mij duidelijk geworden waar Lisa haar kracht vandaan haalde! Ze komt uit een sterk en warm nest!
Met bewondering heb ik naar jullie gekeken. Bedankt voor de les die jullie mij hebben geleerd vandaag.
Heel veel sterkte de komende tijd.
Liefs Wilma (mama van Annelie)

Anoniem zei

ik ken je niet, maar de verhalen die je schrijft doen iets met me.
Lisa, Rust zacht lieve meid

heel veel sterkte aan familie

Omi zei

Ik vind het nog steeds zo onwerkelijk... Had altijd zo'n lol met jou, je was altijd zo optimistisch en dat was echt zo geweldig aan jou!

Ik denk aan je...

Kusje, Omi

Monique zei

Hoi Lieve Truus,
Ik hoorde gisteren van Antoinette dat je dochter Lisa in de vakantie is overleden. Ik vind het echt zó erg voor je! Vorig jaar tijdens mijn vervanging op de Boemerang heb je me een paar keer over haar verteld en ik heb er het afgelopen jaar vaker aan gedacht hoe het met haar en met jou zou zijn. Wat vreselijk dat ze niet op tijd een long voor haar hebben kunnen vinden, zo oneerlijk! Ik heb dingen uit haar weblog gelezen en het grijpt me enorm aan.
Hopelijk vind je de kracht om dit enorme verlies te kunnen verwerken, samen met je andere kinderen, familie en vrienden.
Ik wens je heel veel sterkte toe en hopelijk zien we elkaar weer een keertje.
Liefs van Monique van Zandvoort (vervangster logop).

Remke zei

Als ik mijn slaapkamer binnenloop sta je op mijn tv kastje. Ik praat tegen je over hoe mijn dag was. Ik mis je verschrikkelijk lieverd. Ik denk dat het nog heel lang duurt voordat ik dit heb verwerkt. Je zal altijd een heel speciaal plekje in mijn hart hebben. We zien elkaar ooit weer terug!

Rust zacht meis daar bij je lieve papa.

Remke

Bart E. zei

Lisa, ik heb nog enkele woorden voor je die ik met je wil delen...

Samen waren we even een eindsprintje aan het trekken voor die nieuwe longen... Samen op de HU lijst en samen Wesseling de kop gek maken… dubbel gevoel erbij; we moesten er beetje om lachen dat we Wesseling kopzorgen gaven, maar minder lachen was de strijd die we moesten leveren en vooral de verliezen die we moesten incasseren. Eerst Annick wat al een heftige klap was en erg kortbij en toen ook nog Roy die in hetzelfde schuitje zat. Kolere, wat een klap dat hij saturaties van 35% en intubaties overleefde, maar dat hij niet van zijn nieuwe longen heeft mogen genieten. Maar aan de andere kant wisten we wel dat het mogelijk was… er was dus toch kans dat longen op tijd konden komen… dit zal jou ook heel veel kracht hebben gegeven… zoveel kracht dat je geest je lichaam overwon. Maar opeens was er geen terugweg meer, de uitputting was te heftig. Je wilde rust, rust en nog eens rust. Simpelweg een uurtje rust. Even lekker slapen, even geen strijd, even geen angst… maar gewoon jezelf zijn… rust…

Je lichaam heeft het niet overwonnen, het lichaam kon het niet meer aan… maar geestelijk weet ik dat je bent blijven volhouden… je kunt je niet voorstellen wat ik een respect voor je heb en je bent een inspiratie voor me om net zo hard te knokken als jij hebt gedaan… letterlijk en figuurlijk; the air is the limit… further there is no limit!

Je vond het altijd mooi hoe ik de juiste woorden vond om mijn gevoel exact te beschrijven en momenteel wil ik het mooiste schrijven wat ik maar kan bedenken. Alleen lukt het me niet. Teveel gevoelens die door me heen gaan de laatste dagen, teveel verdriet, boosheid, frustratie en vooral vragen… vragen die allemaal beginnen met waarom…? Maar iedere vraag die ik keihard afvuur op diverse personen zal toch nooit een bevredigend antwoord opleveren. Want ik kan niet meer even met je praten… even een vraag aan je stellen… even beroep op je support doen of je even nutteloze onzin verkopen. Maar wat ik wel weet is dat je nog bij me bent en ook nooit ver zal weg gaan of zijn. En daar geef je me heel veel kracht, vertrouwen, moed en hoop mee…

Ik ga er voor Lisa! Ik ga voor datgene wat jij niet hebt mogen krijgen… en ik weet dat je met me mee zal strijden en dat is ook het mooiste geschenk wat je me kunt geven.

Tot ziens en groeten aan de anderen!

Anoniem zei

Ik ken Lisa niet, maar las regelmatig mee op deze site. Zo ontzettend knap hoe ze toch zo positief en optimistisch in het leven stond. Als ik alle reacties hier lees, wordt voor mij wel duidelijk dat heel veel mensen haar ontzettend gaat missen.. Ik wil de fam heel veel sterkte wensen, met dit grote verlies.

Rust zacht, Lisa.

danny zei

lisa ik ken je niet maar ik heb zelf een zoontje van 14 maanden met cf meid rust in vrede want dit doet heel veel met me nabestaande veel sterkte

Nick zei

Lieve Lisa,

In woord en schrift kan ik spraakwaterval zijn, maar ook die vallen soms even stil.
Weer thuis las het bericht dat je was vertrokken. Je laatste reis, met een mooie bestemming, maar toch... velen hadden nog langer van jouw stralende aanwezigheid willen genieten en ben ik in gedachten bij een ieder die jou zo mist.

Echt gekend hebben we elkaar helaas niet, maar in de korte tijd dat we enige mails uitwisselden was er snel sprake van een grote sympathie. Heel veel bewondering van hoe jij in het leven stond en met alles omging. Daar kon ik, toch veel ouder maar beslist niet wijzer dan jij, nog heel wat van leren.

Door de open wijze waarop jij over cf sprak en hetgeen jou bezig hield, waren voor mij van persoonlijk grote waarde, maar ik zal er zeker ook veel aan hebben voor het manuscript waar ik aan werk en waardoor we met elkaar in contact kwamen.
Niet zozeer een boek over CF, maar wel met een krarakter daarin dat cf heeft en de ervaringen die ik in jouw blog las en je openhartige mails die ik mocht ontvangen, zullen een belangrijk aandeel zijn in het verdere werken aan dit manuscript.
Ik hoop dat ook jouw verhalen gebundeld worden en ja, ik denk nog steeds dat jouw schrijfsels voor veel mensen even waardevol als interessant kunnen zijn, dus wie weet is uitgeven ook nog een optie.

Ook als het minder goed met je ging en schrijven moeizaam was, nam je alle tijd om mij te mailen. Bedankt daarvoor en vooral ook bedankt dat we elkaar op deze wijze konden 'spreken'. Je hebt op mij een enorme indruk gemaakt.

Ik had je graag nog eens ontmoet. Helaas mocht dat er niet van komen.

Ik hoop dat je weerzien met je vader de mensen die van jou hielden enige troost zal bieden. Ze kunnen trots op je zijn.

Veel liefs en een laatste hartelijke groet,
Nick.

Graag wil ik alle familie en vrienden van Lisa heel veel sterkte toewensen.

Naomi zei

Mis jou lieverd...

Irèneke's wereld zei

En dan ineens besef je het: ze komt écht niet meer terug...

Telkens als ik je foto zie, maakt mijn hart een sprongetje. Om vervolgens keihard omlaag te vallen. Voortaan zal het bij foto's blijven. En alle mooie herinneringen die ik aan je heb.

Lieve Lisa, ik mis je zo. We missen je zo. :'-(

Dikke kus,
Irène

Anoniem zei

Elke dag denk ik aan je, maar er zijn van die dagen... dat je de hele dag in mn hoofd zit, bij alles wat ik doe denk ik aan jou...
zou je dan ook aan mij denken?
Ik mis je meis!
Liefs Han

Naomi zei

Ik denk nog steeds heel vaak aan jou lieve Lisa!

Anoniem zei

3,5 maand verder...
Ik mis je vrolijke blogjes nog steeds. en dat terwijl ik je maar 1 keer heb ontmoet bij de CFBD, 'k heb ook cf, maar reed toen mee als motorrijder vooraf. Wat had jij lol bij Bachus in de bak.

Sterkte aan de familie, 'k mis de humor die ik hier las.

Rust zacht.

Liefs, Maarten

Naomi zei

Ik mis je leuke verhalen en je positieve aanwezigheid hier. Twan staat nu internationaal Hoog Urgent en en en... nja weet ook niet meer wat ik wilde zeggen. Ik mis je iig nog steeds heel hard en ik hoop dat je het fijn hebt bij je papa.

Liefs Omi

Anoniem zei

Lief Liesje
Het besef... Komt nu pas.
Wat mis ik je ontzettend!!!
Ik hoop dat je het fijn hebt boven met je pap!
Dag Lieverd! Ik hou van je!
(K) Loesje

Anoniem zei

Je blijft voor velen in herinnering springlevend.

Nick.

Naomi zei

Ik denk nog steeds zo vaak aan je he lieve Lisa...
Zag laatst onze ik-kom-niet-op-een-barkruk-hyve voor kleine mensen en vond 'm zo geniaal bedacht door ons XD.
Ik mis je iig.

Liefs

Linda zei

Wauw! Wat een heftig verhaal. Mijn neefje van 3 heeft hetzelde als jou. Maar daar gaat het goed mee. Maar misschien staat hem hetzelfde te wachten! Maandag houd ik een betoog over donor zijn, hopen dat er veel mensen uit mijn klas donor worden. Ik ben het al! Ik ga je verhaal in mijn betoog verwerken. Ik hoop dat je dat goed vind.
Sterkte aan familie en vrienden!

Anoniem zei

lieve lisa,

ik ben door jou aan het denken gezet.
dit verhaal zet vast meer mensen aan het denken.
ik ken je niet.
ik hoop dat ik je ooit eens tegen mag komen..
veel sterkte aan iedereen.

dag sterk meisje

Sanne zei

Soms is 't beater iets moeis te verleeze.
Beater verleeze dan dat ge 't noeit het gehad.

Nog steeds heel veel sterkte iedereen!!!

Anoniem zei

Heel veel sterkte voor jullie en weet dat er nog altijd heel veel aan haar gedacht wordt.
Een meid om fier op te zijn!

Esmee! zei

Hoe erg dat zo`n jonge meid al komt te overlijden! ik ben zelf ook al donor en ben nu van plan me in te gaan zetten om andere mensen donor te laten worden. want dit kan zo niet! ik hoop dat de familie iets heeft een alle hele lieve berichtjes die hier staan ik weet niet of jullie hiet nog opkijken, of dat dat te moeilijk is maar ik wil wel zeggen dat het vreselijk is dat er zulke dingen gebeuren ! heel veel sterkte voor iedereen die haar heeft gekend! ik heb zelf mijn beste vriendin verloren omdat ze aan het wachten was op een nieuwe nier! dit was zo verschrikkelijk dat ik er na een jaar pas weer bovenop ben gekomen! ik hoop dat dat bij jullie iets sneller gaat en dat jullie inmiddels jullie eigen leven weer hebben opgepakt maar natuurlijk nog elke dag aan haar denken!


heeeeel veel sterkte !(L)

en dit had niet zo mogen zijn :(

Anoniem zei

Wat mis ik jou!
dag lieve lies... khou van je!

Anoniem zei

lieve lies,
Ik mis je nog steeds, iedere dag...
elke dag kijk ik even naar je foto, en dan denk ik terug aan de leuke tijden die we gehad hebben. meisje... k hou van je...kus loes

Remke zei

Ik denk nog vaak aan je lieve meid